Sportime megjelenés

2015-12-15 11:37:55 • Az első méterek az autósportban.
Sportime megjelenés

Top Driver School - Az első méterek az autósportban

Lapunk régi küldetése a sportutánpótlás nevelés támogatása, legyen szó bármilyen sportágról is. Még fontosabb számunkra, ha egy hozzánk különlegesen közelálló, hazánk egyik legsikeresebb sportágáról van szó! A technikai sportok mindig is a költséges sportágak közé tartoztak, így különösen fontosak az olyan lehetőségek, kezdeményezések ahol a gyerekek és fiatalok minél elérhetőbb körülmények között próbálhatják ki magukat először ebben a varázslatos sportágban.

Általában a gokartot tartják a sportág legismertebb alapjának és sajnos csak kevésbé közismert, hogy vannak a gyerekek és fiatalok számára is viszonylag könnyen elérhető lehetőségek ahol már valódi karosszériás versenyautókkal is folyik képzés. Hazánkban ilyen professzionális szakmai alapokon nyugvó képzési lehetőség a Top Driver School melyet két korábbi sikeres tereprally versenyző a szakágat Magyarországon meghonosító korábbi bajnok Benyó Miklós és a sikeres fiatal versenyző Bálint Zoltán neve fémjelez, aki már több éve aktívan foglalkozik az autósport utánpótlás neveléssel és kutatja annak módszertanát.

Az iskola munkája a sportutánpótlás nevelés mellett a közlekedésbiztonság növelésének területén is fontos!

A Top Driver School működéséről Bálint Zoltánt kérdeztük:

Pontosan milyen tematikával működik az iskola?

„A Top Driver School legfőbb feladata az autósport iránt érdeklődő fiatalok segítése. Célunk, hogy a vezetéstechnikai képzéseinken részt vett autóversenyző jelöltek, minőségi utánpótlásai legyenek a Magyar Autósportnak. Sok fiatal tehetség van, akik csatlakozni szeretnének szeretett sportunk népes mezőnyéhez, de ennek módját és folyamatát nem ismerik. Mi segítünk eligazodni a lehetőségek között, kivetítünk egy elérhető célt, jövőképet és meghatározzuk az eléréséhez szükséges folyamatot. Majd elméleti és gyakorlati foglalkozásokon elsajátíthatják a versenyzéshez és a gépjármű vezetéséhez szükséges ismereteket, vezetéstechnikai fogásokat. Képzési rendszerünk a fokozatosság elvén van felépítve, növendékeink lépésről lépésre kerülnek azoknak a képességeknek a birtokába, amelyekkel kiemelkedő eredményeket érhetnek el úgy hazai, mint nemzetközi szinten. Persze egy-egy képzéseinken eltöltött óra után még senkiből nem válik profi autóversenyző, az eredményességez vezető út hosszú. Két dolog biztosan kell a jövőbeli sikerhez, ez pedig az alázat és az akarat.”

Nyilván nem feltétlenül lesz minden kissrácból nagy autósport bajnok aki az iskolában megfordul, de nyilván jól hasznosíthatóak lesznek majd az itt megtanultak a hétköznapi autózásban is?

„Igen, mindenképpen! A feladataink közé tartozik még a fiatal és kezdő gépjárművezetők képzése. Baleseti statisztikák adatai alapján kijelenthető, hogy a fiatal gépjárművezetők potenciális veszélyforrásai a közlekedésnek. Ők azok, akik igazán nagy kockázatot jelentenek saját maguk, utasaik és más közlekedők számára is. A kellő vezetési gyakorlattal még nem rendelkező, vagy éppen a gépjárművét önmegvalósításra használó fiatal, Közlekedésbiztonsági Programunk keretén belül kap segítséget, vagy éppen élheti ki autóversenyzői indíttatásait, hiszen zárt pályán, szinte büntetlenül van lehetőség magas sebességgel vezetni. Bízunk abban, hogy a megszerzett tapasztalat egy közlekedésbiztonságot növelő, felelősségtudatos járművezetőt eredményez. A vezetői engedéllyel nem rendelkező fiatalok számára úgynevezett előképzést tartunk, amelynek keretében lehetőség van szakszerű segítség mellett, biztonságos körülmények között, zárt pályán megtapasztalni a vezetés élményét.”

A képzések folyamatosan szerveződnek és indulnak igény szerint melyről az iskola web és Facebook oldalán is tájékozódhatnak.

/www.facebook.com/TopDriverSchool

www.topdriverschool.hu

 „Top Driver School, ahol a fiatalok jó úton járnak.”

« vissza
Készítette: momentoom.
© Minden jog fenntartva | 2015 topdriverschool.hu